Kontakt mig

Efterværn

Unge, som i tiden op til deres 18. år, har været anbragt eller haft støttekontaktperson, kan ansøge om at få bevilget efterværn.

Det er en foranstaltning, der bevilges den unge fra det 18. til 23. år og som skal være med til at sikre overgangen til voksenlivet.

At være støttekontaktperson til en ung på efterværn, kan have mange forskellige opgaver i sig; det kan f.eks. være at hjælpe den unge med at etablere sig i egen bolig; fastholde et uddannelsesforløb og/eller etablere et netværk og fritidsliv.

Bevillingen gives af kommunen efter en vurdering og hvor mange kommuner vil skønne, om der kan være tale om en mulighed for udvikling for den unge undervejs i efterværnet.

Det kan betyde noget for den unge, hvordan forsørgelsen sker undervejs. F.eks. kan fordelen ved en bevilling på efterværn være, at den unge sikres opbakningen af Servicelovens børne§§’er, f.eks. psykolog og andre foranstaltninger.

En ulempe kan være, at den unge under uddannelse ikke er berettiget til S.U. og i stedet for forsøges ved de vederlag, som man er berettiget til som anbragt.

Planen for efterværn skal være klar, når den unge er 17½ år.

Jeg ansættes som støttekontaktperson for sammen med den unge at gennemføre de mål, der er lavet i efterværnsplanen.

Vækker det din interesse, så kontakt mig og vi kan tale om, hvad jeg kan tilbyde i den enkelte opgave.

Grethe Nikolajsen

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen, og jeg vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.